Slovenci osnivaju fond za upravljanje poduzećima u vlasništvu banaka

Bez autora
Mar 17 2011

Slovenski gospodarstvenici, bankari i vlada razmatraju mogućnost osnivanja fonda za upravljanje poduzećima koja potpadnu pod vlasništvo banaka. Zadaća fonda bila bi spriječiti prodaju takvih poduzeća. Inicijativu za njegovo osnivanje dali su gospodarstvenici koji će za osiguravanje kapitala pokušati privući domaće i strane ulagatelje. Zbog sukoba interesa banke ne žele biti vlasnice fonda, ali su ga spremne financirati, a ni vlasništvo države nije poželjno. Prijenosom vlasničkih udjela u spomenutim poduzećima s banaka na fond banke će rasteretiti svoje bilance i odgoditi prodaju poduzeća.

Slovenci osnivaju fond za upravljanje poduzećima u vlasništvu banakaSlovenski gospodarstvenici, bankari i vlada razmatraju mogućnost osnivanja fonda za upravljanje poduzećima koja potpadnu pod vlasništvo banaka, izvještava Dnevnik.

Zadaća fonda bila bi spriječiti prodaju takvih poduzeća.

Inicijativu za njegovo osnivanje dali su gospodarstvenici koji će za osiguravanje kapitala pokušati privući domaće i strane ulagatelje. Zbog sukoba interesa banke ne žele biti vlasnice fonda, ali su ga spremne financirati, a ni vlasništvo države nije poželjno.

Prijenosom vlasničkih udjela u spomenutim poduzećima s banaka na fond banke će rasteretiti svoje bilance i odgoditi prodaju poduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik